top of page

Társasházkezelői tevékenységünk bemutatása

Üdvözöljük honlapunkon!

 

Vállalkozásunk fő profilja a társasházkezelői, közös képviseleti tevékenység, melyet több éves gyakorlattal, eleinte egyéni vállalkozás keretében végeztünk, majd 2015-ben megalapítottuk az In-Ga Társasházkezelő Kft-t. 

Regisztrált társasházkezelői tevékenységünket a társasházakról szóló többször módosított 2003. évi CXXXIII. törvény rendelkezései alapján megfelelő szakképesítéssel, teljes anyagi és erkölcsi felelősséggel végezzük. Megbízásainkat általában már meglévő ügyfeleink ajánlásával kapjuk. 

Az In-Ga Társasházkezelő és Szolgáltató Kft. teljes körű, 10.000.000 Ft értékű szakmai felelősségbiztosítással  rendelkezik.

 

Társaságunk Szombathely, Sárvár és Kőszeg területén versenyképes díjakkal, teljes körű szolgáltatást tud nyújtani megbízóink részére. 

Üzletpolitikánk az ügyfeleink maximális kiszolgálása, társasházkezelés tulajdonosi szemlélettel, a felmerülő igényekhez alkalmazkodó rugalmas hozzáállással. Elsődleges célunk az, hogy az általunk kezelt társasház megfelelően, gazdaságosan és átláthatóan legyen üzemeltetve. 

 

- Az általunk kezelt ingatlanok tulajdonosai számára igény esetén díjmentes hozzáférést biztosítunk az általunk alkalmazott online rendszerhez, melynek révén egyenlegüket folyamatosan nyomon tudják követni.

- Weboldalunkon lehetőség nyújtunk a mérőóraállások adatainak rögzítésére valamint a társasházban észlelt eseti meghibásodások bejelentésére.

- Az általunk kezelt társasházakat havi rendszerességgel felkeressük és ennek során ellenőrizzük azok műszaki állapotát. (lépcsőházi világítás, kazán, lift  stb. megfelelő működése). Szükséges esetben rövid időn belül gondoskodunk a kiégett világítótestek, fénycsövek azonnali cseréjéről is. Emellett nyomon követjük az időszaki felülvizsgálatot, biztonságtechnikai ellenőrzést igénylő eszközöket és a megfelelő időpontban megrendeljük a szükséges munkálatokat a kiválasztott beszállítónál.

- A könyvelési, ügyviteli feladatokat a társasházak nyilvántartásához és könyvvezetéséhez kialakított programmal végezzük. Könyvelésünk naprakész, nyilvántartott adataink hitelesek. 

- A várható bevételek valamint a tervezett karbantartási, javítási, felújítási munkálatok és egyéb költségek figyelembevételével minden évben elkészítjük a társasház költségvetési javaslatát, költségnemenkénti bontásban.

- Minden lezárt évet követően beszámolót készítünk a tulajdonosok számára, melyben részletesen feltüntetjük a tervezett és tényleges bevételeket, költségeket.

- Folyamatosan figyelemmel kísérjük a társasházakra vonatkozó pályázatok megjelenését, és elkészítjük az ahhoz szükséges dokumentációt is.

- Gondoskodunk arról, hogy a lakóközösség által a közgyűléseken hozott határozatok végrehajtásra kerüljenek. 

- Igény esetén, előre meghatározott napon fogadóórát tartunk a az adott társasház tulajdonosai számára. 

- Fontosnak tartjuk azt is, hogy a lakók rendezett és tiszta környezetben éljenek, ezért többek között nagy hangsúlyt fektetünk a szelektív hulladékgyűjtés bevezetésére is.

 

A társasházak számára gyakran okoznak problémát a közös költség hátralékot felhalmozó tulajdonosok.  A megengedettnél hosszabb ideje fennálló tartozás esetén első körben megpróbálunk egyezséget kötni az érintett tulajdonossal. Megfelelő együttműködés hiányában ezt követően a Társasházi törvénynek és az SZMSZ-nek megfelelően fizetési meghagyás kibocsátását kezdeményezzük. A fenti lépések eredménytelensége esetén kezdeményezzük a társasház jelzálogjogának bejegyzését a tartozást felhalmozó albetétre vonatkozóan.

 

- A társasház működését érintő és azonnali beavatkozást igénylő hibaelhárítás feladat ellátása érdekében, munkaidőn túli, hétvégi és ünnepnapi mobiltelefonos ügyeletet biztosítunk. 

- A szükséges felújításokat tapasztalt és leinformálható szakemberekkel végeztetjük el. Igény esetén  természetesen továbbra is együttműködünk a társasházi tulajdonosok által már ismert és ezért előnyben részesített kivitelezővel, mivel az adott lakóépületet már jól ismerő, a tulajdonosok által is elfogadott szakember a mi munkánkat is segíti. A társasházi tulajdonosok beleegyezése nélkül felújítási munkát nem rendelünk meg, csak miután arról a közgyűlésen megfelelő arányban döntés született.

- A közös képviselet átvételekor pontos és részletes felmérést készítünk a Társasház pénzügyi és műszaki helyzetéről.

Ez alatt az idő alatt dokumentáljuk a ház jelenlegi gépészeti, épületszerkezeti és gazdasági állapotát és a számvizsgálók bevonásával tervet készítünk  a jövőre vonatkozóan, melynek során megvizsgáljuk a társasházi költségek csökkentésének a lehetőségeit.

Kérünk minden olyan lakóközösséget, akik közös képviselőt keresnek, esetleg közös képviselő váltáson gondolkodnak, hogy vegyék fel velünk a kapcsolatot, tájékozódjanak szolgáltatásainkról, referenciáinkról és díjainkról. Ügyfélszolgálati irodánk címét ide kattintva találja meg.

 

Ide kattintva arról olvashat, hogy mit tehet Ön, ha elégedetlen a jelenlegi közös képviselőjével.

 

Üdvözlettel

In-Ga Társasházkezelő Kft.

Őszy Krisztina

 

Hasznos hivatkozások:

Társasházi törvény:Társasházi Törvény

E.ON ügyfélszolgálat: E.ON ügyfélszolgálat

Nemzeti Közművek: https://ugyfelszolgalat.enksz-eszakdelgaz.hu/

Vasivíz ügyfélszolgálat: Vasivíz ügyfélszolgálat

Kéményseprés: Kéményseprés

Hulladékezelés: NHKV Zrt.

Díjbeszedő Holding: Díjbeszedő Holding

Magyar Államkincstár: Magyar Államkincstár

NAV: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Magyarország.hu: Társasház

Társasházi Magazin: Társasházi Magazin

Társasházkezeléssel kapcsolatos oldalak: Társasházkezelés - Tutilapok

Pályázatok: http://palyazat.gov.hu/

Társasházkezelés
Hasznos linkek

In-Ga Társasházkezelő Kft.   9700 Szombathely, Szent Flórián krt. 2. I/27

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Pinterest Social Icon
bottom of page